Solomierz – Twój przyjaciel w kuchni. BROWIN
"- Niezastąpiony w kuchni – solomierz idealnie sprawdzi się do mierzenia stopnia zasolenia roztworów, solanek i pekli używanych w przetwórstwie, wędliniarstwie oraz przy produkcji sera.
- Wysoka jakość – solomierz wykonany został z wysokiej jakości przezroczystego szkła (areometr) oraz plastiku (menzurka) nadającego się do kontaktu z żywnością.
- Prostota użytkowania – dokonanie pomiaru stężenia soli w solance jest niezwykle proste. Wystarczy wlać do wąskiej menzurki pomiarowej badaną solankę i zanurzyć w niej pływak, a następnie dokonać odczytu pomiaru.
- Czytelna skala – w odczytaniu wyniku pomoże ci czytelna, kolorowa skala, dzięki której natychmiast poznasz stężenie roztworu w g soli na 1 L wody.
- Optymalne warunki użytkowania – ponieważ solomierz został wyskalowany w temperaturze 20°C, zaleca się, by badany płyn w trakcie przeprowadzenia badania osiągał podobną temperaturę.
Prezentowane produkty dostępne w sieci sklepów Mrówka.
Prezentowane produkty dostępne w sieci hurtowni budowlanych Grupa PSB, PROFI i sklepów MRÓWKA.
Znajdź swój sklep https://mrowka.com.pl/sklepy-psb-mrowka
Odcinek powstał przy współpracy z firmą BROWIN. Więcej informacji o producencie i produktach na stronie https://mrowka.com.pl/produkty?ProducerImpact=browin