Nasza strona korzysta z plików cookie
Serwis w celach prawidłowego funkcjonowania, statystycznych i reklamowych korzysta z plików cookie. Możesz zarządzać plikami cookie z poziomu Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat warunków przechowywania lub dostępu do plików cookies na naszej witrynie znajduje się w polityce prywatności. Wykorzystywane pliki cookies zwiększają prawdopodobieństwo, że reklamy produktów lub usług wyświetlane w ramach usług internetowych, z których korzystasz, będą bardziej dostosowane do Ciebie i Twoich potrzeb. Pliki cookie mogą być wykorzystywane do reklam spersonalizowanych oraz niespersonalizowanych.

Świąteczne porady: Co zrobić, by karp nie miał zapachu mułu?

"Co zrobić, by karp nie miał zapachu mułu? Codziennie od 1 do 12 grudnia podzielimy się z Wami najciekawszymi tipami od szefa kuchni oraz ambasadora marki Ambition Łukasza Budzika. Zaczynamy świąteczne odliczanie

Składniki:
- Karp
- Mleko 3,2%
- 2 cebule
- 2 cytryny
- 30 ml sosu sojowego
- 250 g bułki tartej
- 150 g mąki pszennej
- 3 jajka

W dużej misce układamy naprzemiennie warstwę karpia i warstwę cebuli. Całość zalewamy tłustym mlekiem. Następnie wkładamy karpia do lodówki na dwanaście godzin. Po tym czasie wyławiamy nasze filety z miski i polewamy je sokiem z cytryny oraz sosem sojowym. Czas na panierowanie. Wkładamy kawałki filetów kolejno do mąki, jajka, bułki tartej. Smażymy na oleju, aż panierka stanie się brązowa i chrupka. Karp gotowy. Bez ości i mulistego zapachu.

Prezentowane produkty dostępne w sieci sklepów Mrówka.

Prezentowane produkty dostępne w sieci hurtowni budowlanych Grupa PSB i sklepach MRÓWKA. Znajdź swój sklep https://mrowka.com.pl/sklepy-psb-mrowka

Odcinek powstał przy współpracy z firmą DAJAR. 

Więcej informacji o producencie i produktach na stronie https://mrowka.com.pl/produkty?ProducerImpact=dajar