Nasza strona korzysta z plików cookie
Serwis w celach prawidłowego funkcjonowania, statystycznych i reklamowych korzysta z plików cookie. Możesz zarządzać plikami cookie z poziomu Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat warunków przechowywania lub dostępu do plików cookies na naszej witrynie znajduje się w polityce prywatności. Wykorzystywane pliki cookies zwiększają prawdopodobieństwo, że reklamy produktów lub usług wyświetlane w ramach usług internetowych, z których korzystasz, będą bardziej dostosowane do Ciebie i Twoich potrzeb. Pliki cookie mogą być wykorzystywane do reklam spersonalizowanych oraz niespersonalizowanych.

Świąteczne porady: Jak sprawnie pozbyć się ości, śluzu i łusek?

"Jak sprawnie pozbyć się ości, śluzu i łusek? Codziennie od 1 do 12 grudnia podzielimy się z Wami najciekawszymi tipami od szefa kuchni oraz ambasadora marki Ambition Łukasza Budzika. Zaczynamy świąteczne odliczanie!

Składniki:
- Karp
- Sól
- Cukier

Przygotowanie
Obsypujemy karpia solą i cukrem z dwóch stron. Odkładamy go na 10 minut. Za pomocą noża ściągamy łuski. Wystarczy kilka pewnych ruchów i karp jest gotowy do filetowania. Bez grama śluzu. Odcinamy głowę. Można ją wykorzystać do bulionu rybnego! Teraz przecinamy karpia na pół wzdłuż kręgosłupa. Uwaga na palce! Wycinamy ości brzuszne. Następnie przy użyciu noża robimy cięcia grzebieniowe. Nacinamy filet średnio co 1 centymetr, nie przecinając skóry. Dzięki tej technice wszystkie ości rozpuszczą się w trakcie smażenia!

Prezentowane produkty dostępne w sieci sklepów Mrówka.

Prezentowane produkty dostępne w sieci hurtowni budowlanych Grupa PSB i sklepach MRÓWKA. Znajdź swój sklep https://mrowka.com.pl/sklepy-psb-mrowka

Odcinek powstał przy współpracy z firmą DAJAR. 

Więcej informacji o producencie i produktach na stronie https://mrowka.com.pl/produkty?ProducerImpact=dajar