Nasza strona korzysta z plików cookie
Serwis w celach prawidłowego funkcjonowania, statystycznych i reklamowych korzysta z plików cookie. Możesz zarządzać plikami cookie z poziomu Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat warunków przechowywania lub dostępu do plików cookies na naszej witrynie znajduje się w polityce prywatności. Wykorzystywane pliki cookies zwiększają prawdopodobieństwo, że reklamy produktów lub usług wyświetlane w ramach usług internetowych, z których korzystasz, będą bardziej dostosowane do Ciebie i Twoich potrzeb. Pliki cookie mogą być wykorzystywane do reklam spersonalizowanych oraz niespersonalizowanych.

Świąteczne porady: Jak zrobić pierogi na święta?

"Codziennie od 1 do 12 grudnia podzielimy się z Wami najciekawszymi tipami od szefa kuchni oraz ambasadora marki Ambition Łukasza Budzika. Zaczynamy świąteczne odliczanie!

Napiszcie nam w komentarzach jakie są Wasze domowe sposoby na lepienie pierogów

Przygotowanie:
Wałkujemy ciasto na stolnicy. Od środka na zewnątrz. Czasami podsypujemy mąkę, żeby wykrojone oczka nie przyklejały się do blatu. Do wykrawania najlepiej użyć szklanki. Przygotowany wcześniej farsz formujemy w kulki i układamy je na cieście. Rozprowadzamy farsz kciukiem. Składamy ciasto na pół i sklejamy. Najpierw środek, a później idziemy w stronę brzegów. Z uszkiem robimy podobnie. Formujemy małego pierożka, następnie zawijamy brzegi wokół małego palca. Pierogi gotujemy w osolonej wrzącej wodzie. Do wypłynięcia na wierzch. Gotujcie je partiami. Nie wszystkie na raz.

Prezentowane produkty dostępne w sieci sklepów Mrówka.

Prezentowane produkty dostępne w sieci hurtowni budowlanych Grupa PSB i sklepach MRÓWKA. Znajdź swój sklep https://mrowka.com.pl/sklepy-psb-mrowka

Odcinek powstał przy współpracy z firmą DAJAR. 

Więcej informacji o producencie i produktach na stronie https://mrowka.com.pl/produkty?ProducerImpact=dajar