Świąteczne porady: Jak zrobić pierogi na święta?
"Codziennie od 1 do 12 grudnia podzielimy się z Wami najciekawszymi tipami od szefa kuchni oraz ambasadora marki Ambition Łukasza Budzika. Zaczynamy świąteczne odliczanie!
Napiszcie nam w komentarzach jakie są Wasze domowe sposoby na lepienie pierogów
Przygotowanie:
Wałkujemy ciasto na stolnicy. Od środka na zewnątrz. Czasami podsypujemy mąkę, żeby wykrojone oczka nie przyklejały się do blatu. Do wykrawania najlepiej użyć szklanki. Przygotowany wcześniej farsz formujemy w kulki i układamy je na cieście. Rozprowadzamy farsz kciukiem. Składamy ciasto na pół i sklejamy. Najpierw środek, a później idziemy w stronę brzegów. Z uszkiem robimy podobnie. Formujemy małego pierożka, następnie zawijamy brzegi wokół małego palca. Pierogi gotujemy w osolonej wrzącej wodzie. Do wypłynięcia na wierzch. Gotujcie je partiami. Nie wszystkie na raz.
Prezentowane produkty dostępne w sieci sklepów Mrówka.
Prezentowane produkty dostępne w sieci hurtowni budowlanych Grupa PSB i sklepach MRÓWKA. Znajdź swój sklep https://mrowka.com.pl/sklepy-psb-mrowka
Odcinek powstał przy współpracy z firmą DAJAR.
Więcej informacji o producencie i produktach na stronie https://mrowka.com.pl/produkty?ProducerImpact=dajar